Pe lângă mitul legat de bărbăţia uriaşă, trebuie să mai trebuie să aflăm alte câteva lucruri importante atunci când ne întrebăm cine a fost Terente.
Mulţi se întreabă cine a fost Terente, cunoscut ca regele bălţilor şi violator. Despre Terente, documentele vremurilor spun că a fost un bandit lipovean, care fura şi ucidea fără milă în zona Insulei Mici a Brăilei.
Numele său real a fost Vasili Ştefan şi s-a născut în 1895, pe Canalul Cravia, în Carcaliu, din Balta Brăilei. A murit pe 4 iunie 1927. Era atunci unul dintre cei mai de temut bandiţi români.
Cine a fost Terente. I-au murit, pe rând, soţia şi copiii
Acum, cei care întreabă cine a fost Terente vor afla în primă fază că este „românul cu cel mai mare penis”. Însă nu doar acest lucru este important de ştiut. A început să devină din ce în ce mai agresiv şi violator după vârsta de 20 de ani, înrăit pierderile din viaţa personală.
S-a însurat la 19 ani, cu Ustina, fata lui Calistrat. S-a angajat pe un şlep şi se părea că poate să-şi ţină cei patru copii şi nevasta. Însă a venit foametea, iar Ustina s-a îmbolnăvit de ciumă şi a murit. A dus-o la Giurgiu s-o vindece, însă n-a reuşit. Acasă a mai primit o lovitură – doi dintre copii au căzut de pe şlep şi au murit. Apoi, la scurt timp, i-au murit şi ceilaltţi doi copii mai mici, răpuşi tot de ciumă.
Cine a fost Terente. S-a îmbogăţit din tâlhării
Era un bun cunoscător al Bălţii Brăilei. Se poate spune că s-a îmbogăţit din tâlhării. A fost încătuşat de mai multe ori, însă a reuşit de fiecare dată să evadeze. În anii 1920, a comis mai mult tâlhării, a atacat bogaţi şi a violat mai multe virgine. Autorităţile au pus pe capul său o recompensă, însă a scăpat după ce a traversat Bulgaria, Serbia şi Grecia.
La sfârşitul anului 1927 s-a întors în satul natal şi a batjocorit familia preotului, ceea ce stârnit furia foştilor complici, aceştia având o contribuţie importantă la capturarea sa. Între cele două războie ajunsese cunoscut în mai multe ţări din Europa, din cauza violenţei cu care comitea tâlhăriile. Recompensa pe capul său ajunsese până la 200.000 de lei.